Refractories mo ogaumu tioata

O meafaigaluega vevela autu o le gaosiga o tioata, e pei o le fusing density, ulugalii toga, fafaga auala ma annealing density, e masani lava ona faia i mea refractory.to le lelei o le tautua ma le ola tautua o meafaigaluega ma le lelei o le tioata e tele lava ina faʻalagolago i le ituaiga ma le lelei o refractory faʻaaogaina.tO le alualu i luma o tekinolosi gaosiga e faalagolago i le faʻaleleia atili o tekonolosi gaosiga ma le lelei i se tulaga tele.O le mea lea, e tatau ai ona filifili ma le talafeagaiie taua tele le faʻaaogaina o refractory i le mamanu ma le faʻaogaina i aso uma o masini vevela tioatatlona lua o tulaga o auaunaga ma faiga e pala o vaega eseese o masini vevelafmea fa'a'ave'ave e fa'asino i mea e le fa'ameamea po'o oloa e tete'e i le afi e le itiiti ifo i le 1500 ℃ (1580 ℃ i Saina ma le Soviet Union muamua)it e mafai ona avea ma mea masani, e mafai foi ona avea ma mea e gaosia e le tagata ma meafaitino, refractories i le faaopoopo atu i se tulaga faapitoa o le afi tetee, ae e manaʻomia foi ona i ai le malosi e

Fa'atinoga fa'atekinisi autu o le faiga:

① Ina ia faʻamalieina manaʻoga o le maualuga o le vevela, e le tatau ona faʻamalulu ma liusuavai i le maualuga o le vevela;

② E mafai ona tauaveina le uta o le ogaumu ma le faʻalavelave i le faagasologa o le faʻagaioiga, ma tuʻuina se faʻalavelave le lelei i le maualuga o le vevela.;

E leai se leiloa o le malosi faʻatulagaina, faʻaleagaina ma le toilalo;

③ O le mautu o le maualuga o le vevela e le mafai ona maua ai le tele o ata poʻo le faʻafefe, o le ogaumu mafiafia o le ogaumu poʻo le sasaa o le tino o le a le faʻaitiitia ona o le faʻalauteleina o le voluma.eta'e o lo'o iai po'o ta'ei;

④ E le malepe le tete'e o le vevela i lalo o nisi suiga o le vevela ma le te'i vevela;

⑤ O le anti invasion performance e mafai ona tatalia le gaioiga umi o le kesi, vai ma le malosi faʻamalosi e aunoa ma le vave faʻaleagaina, ma mafai ona tatalia le pala.ofa'aitiitia le fa'asao ile vevela maualugaite mafai ona tatalia le malosi o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le tafe o le afi ma le asu, o le tafia o le uʻamea vai ma le slag, faʻapea foʻi ma le pa'ū o le mamafa.ioloina malosi o uamea ma isi mea;

② O le su'esu'eina o le vevela o le tete'e o le vevela ma le fa'aogaina o mea totino e fa'atatau i le ta'e ma le su'ega o le pa'u o le tino piliki e mafua mai i suiga o le vevela.Fauga.

2

Pa'u e faasino i le mea moni e faapea o le liusuavai o refractory o le a sosolo i totonu o piliki i luga o ona pores ma taʻe ala, ma fegalegaleai ma ia e fausia ai le fausaga tutusa e pei o le uluai..

A suia tele le vevela, o le metamorphic layer e eseese fausaga piliki ma meatotino o le a ta'e ma pa'u.

E tulaga ese le alamanuia tioata ona o le a tumau pea le vaega ua pala o le tioata mafiafia o le sulfur i totonu o le tioata vai pe afai e mafai ona solo atoa..

I totonu o tioata, o le tuufaatasiga o tioata e na o sina mea itiiti lava e aafia ai, e le afaina i se tasi tioata, ae le o se tioata faapitoa..

Xu: afai e le mafai ona faʻamavae atoa, o se faasologa o faʻaletonu tioata e pei o maʻa, nodules ma bubbles o le a fausia, e mafua ai mea leaga.O le isi itu.

I le taimi nei, ua oʻo i le 50 tausaga le ola tautua o le tioata faʻafefe tele a Saina.

E sili atu nai lo le 8 tausaga, ae o loʻo i ai pea se va tele pe a faʻatusatusa i atunuʻu o loʻo i ai ni atinaʻe tioata.O le mea lea, o le lelei o refractory o le ki lea i le lelei o tioata.

O mea taua o le atina'eina o alamanuia

Uiga o refractory mo le ogaumu tioata

Refractories o se vaega o multiphase ma multicomponent faiga lavelave, lea e aofia ai ituaiga eseese o vailaʻau ma minerale ma fausaga eseese.

Plastid.O mea totino o refractory e fesoʻotaʻi vavalalata ma latou vailaʻau faʻasolosolo, faʻasologa o vaega, faʻapipiʻi morphology ma tufatufa, faʻapea foʻi ma uiga o vaega taʻitasi.

vaila'au fa'apitoa

O le vailaʻau vailaʻau o refractory o se tasi lea o mea taua e fuafua ai meatotino o refractories. O le vailaʻau vailaʻau o refractories e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua e tusa ai ma le tuufaatasiga ma le galuega: o le vaega autu lea e faʻatatau mo se aofaʻi tele ma taʻalo se faʻamoemoe. sao i lona faatinoga, ma o le vaega laititi e maua ai se vaega itiiti e taua o le vaega lona lua.O le vaega lona lua e aofia ai le vaega le mama o loʻo faʻatasi ma le mea mata ma le mea faʻaopoopo faʻaopoopo faʻapitoa e ausia ai se faʻamoemoega.

(1) O le vaega autu o le vaega autu o le tuufaatasiga o le taimi afi matrix i refractory, lea e masani lava o se tasi po o le tele o ituaiga o oxides mumu liusuavai maualuga po o non oxides fausia e minerale tuufaatasia.O lona fa'atinoga ma le aofa'i e fa'atatau tonu i mea totino o mea fa'a afi taimi.E mafai ona vaevaeina mea afi taimi i le acid, alkaline ma le le faaituau e tusa ai ma a latou mea tau vailaau.

(2) O le vaega le mama e faasino i mea refractory lea e aumai i totonu poʻo faʻafefiloi i le gaosiga o gaioiga ona o le faʻaaogaina o minerale faʻanatura meamata.

I le tulaga masani, Ko, Nao, FeO ma FeO o mea afi taimi

Le leaga leaga i totonu o le oloa.E le gata i lea, o le acid oxide (ro2) ma le acid oxide i totonu o mea masani o le pyrotechnic (RO o le vaega autu) ua faateleina foi.

O oxides i mea pyrotechnic ua manatu o ni vaega leaga, e malosi le fofo i le vevela maualuga.E le o manino le aafiaga

Na'o le fa'avaeina o le vevela o le eutectic liquid e fa'aitiitia ma fa'atupula'ia le aofa'i o le vai, ma fa'atasi ai ma le si'itia o le vevela, fa'aitiitia le aofa'i o le vaega vai.

O le faʻateleina o le saoasaoa o loʻo faʻavaveina, lea e matua aʻafia ai le maualuga o le vevela o le gaosiga o oloa faʻafefe.O le mea lea, e tatau ona pulea le faʻaogaina o mea le mama i lalo ifo e mafai ai

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaega autu o piliki silica o le SiO, ma o vaega leaga e aofia ai le Ao, to ma alkali metal oxides.American Standard

E manaʻomia le aofaʻi atoa o mea le mama i totonu o le vaʻavaʻa faʻapitoa vasega silicon e itiiti ifo i le 0.5%, ma o mea o loʻo i totonu o le Ao i le British standard breaker silicon e 0.3%

E lua ituaiga o faʻafefe o aʻafiaga o mea le mama i totonu o refractory ma mea o loʻo i lalo ole 0.6% ole a1o.

(1)Ona o le fa'a'aga o vaila'au, ua fa'atupuina le vaega vai liusuavai;(2)O le vaega vai e fausia i le vevela lava e tasi e le faapea e maualalo le liusuavailarge aofaiga.

(3) Ina ia faʻaleleia le faʻatinoga o le tino, faʻatinoga o le gaosiga ma le faʻaogaina o le refractory, faʻaopoopoina o vailaʻau vailaʻau i le gaosiga poʻo le faʻaogaina o le refractory..

O se vaega itiiti o faʻaopoopoga e mafai ona faʻaopoopo e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le oloa e taʻua o le faʻaopoopoga.Ole fua ole mea fa'aopoopo e eseese ma o latou meatotino ma galuega, ma e masani lava ona maualalo.

E na'o ni nai sefulu afe i nai pasene o le aofa'iga o mea fa'aoga pyrotechnic.E mafai ona vaevaeina mea faaopoopo i vaega nei e tusa ai ma o latou faamoemoega ma galuega tauave:

(1Taimi mea afi fa'apotopoto fa'atasiga fa'atinoina vasega: fa'apipi'i, e ta'ua fo'i o le sima sui po'o le tu'u sui;(2fetuutuunai le seti ma le faʻamaʻaina o le vasega: e aofia ai le faʻavavevave, sui polar ma isi;(3Suia mea fa'apolopolo: e aofia ai le fa'aitiitiga o le vai, palasitika, fa'a-geli ma sui fa'amama, ma isi;(4Fetuuna'i totonu fa'alapotopotoga Fa'atulagaina vasega: e aofia ai le fa'afu'afu, defoamer, shrinkable agent, fula, ma isi;(5faʻaleleia vasega tumau: e aofia ai le inhibitor, faʻasao, sui fulafula anti, ma isi Cryoprotectants, ma isi;Faʻaleleia le faʻatinoga, e aofia ai le sintering fesoasoani, mineralizer, faʻamago vave, faʻamautu, ma isi mea..

E tele ituaiga o mea faʻaopoopo, o mea autu ia o suʻesuʻega i totonu o fale gaosi mea afi

Itiiti: 2. E mafai ona suia manino nisi o galuega tauave po o uiga o oloa refractory;3. E leai se aafiaga ogaoga i meatotino autu o oloa, e pei o le gaosiga o piliki silica.

O le faʻaopoopoga o le susu lime ma le uʻamea o le mineralizer e faʻafaigofie ai le faʻavaeina o le quartz;Cao faʻaopoopo i le oloa o se faʻamautu e faʻamautu ai le oloa.

O fa'ai'uga e fa'aalia ai o le kupita ZrO 2 e fa'atupu i le vevela maualuga e mautu i le maualalo o le vevela: MgO ma isi fa'aopoopoga i le mama maualuga Al 2O ceramics o fesoasoani sintering.he mafai ona maua igh density sinter i le vevela maualalo.


Taimi meli: Me-13-2021
WhatsApp Online Chat!