Shishe pije alkoolike

 • Historia e rakisë

  Historia e rakisë

  Rakia është një nga verërat më prestigjioze në botë dhe dikur quhej "qumësht për të rriturit" në Francë, me një kuptim të qartë pas saj: rakia është e mirë për shëndetin.Ekzistojnë disa versione të krijimit të rakisë si më poshtë: I pari i...
  Lexo më shumë
 • Dallimi midis pijeve dhe likerit

  Dallimi midis pijeve dhe likerit

  Për banakierët dhe konsumatorët e nivelit fillestar, termat "liker" dhe "liker" duken në mënyrë konfuze të ngjashme.Për t'i bërë gjërat edhe më keq, ato kanë shumë të përbashkëta: të dy janë përbërës të zakonshëm bar dhe mund t'i blini të dyja në dyqanet e pijeve.Këto fjalë me tinguj të ngjashëm shpesh janë një...
  Lexo më shumë
 • Njohuritë bazë të uiskit

  Njohuritë bazë të uiskit

  Uiski prodhohet duke distiluar drithëra si elbi, thekra dhe misri.Uiski është një lloj alkooli i bërë nga distilimi i drithërave si elbi, thekra dhe misri.Fjala "uiski" rrjedh nga fjala galike "uisge-beatha", që do të thotë "uji i jetës".The...
  Lexo më shumë
 • 7 shishet më të mira të qelqit të konjakut për të rritur përvojën tuaj të pirjes së rakisë

  7 shishet më të mira të qelqit të konjakut për të rritur përvojën tuaj të pirjes së rakisë

  Konjaku daton në shekullin e 16-të dhe është një nga pijet alkoolike më të vjetra.Konjaku është një raki e distiluar nga vera, e cila i jep një pasuri të thellë shije.Në fakt, fjala raki vjen nga fjala holandeze brandewijn, që do të thotë "verë e djegur".Shumë njerëz mendojnë se francezët...
  Lexo më shumë
 • Historia e Vodkës

  Historia e Vodkës

  Historia e vodkës dhe shisheve për të le të njihemi me historinë e vodkës përfshin shumë vende të Evropës Lindore, duke përfshirë Rusinë, Poloninë dhe Suedinë.Secili vend prodhonte vodka në një mënyrë të ndryshme, me nivele të ndryshme të alkoolit...
  Lexo më shumë
 • 3 këshilla për ruajtjen e shpirtrave tuaj në shtëpi

  3 këshilla për ruajtjen e shpirtrave tuaj në shtëpi

  Nëse jeni alkoolist, ka shumë mundësi që të keni më shumë se një shishe në shtëpi.Ndoshta ju keni një bar të pajisur mirë, ndoshta shishet tuaja janë të shpërndara nëpër shtëpinë tuaj -- në dollapin tuaj, në raftet tuaja, madje të varrosura pas frigoriferit tuaj (hej, ne nuk gjykojmë!).Por nëse dëshironi të...
  Lexo më shumë
 • 9 ide të shisheve të qelqit të verës për të vjedhur për dasmën tuaj në natyrë

  9 ide të shisheve të qelqit të verës për të vjedhur për dasmën tuaj në natyrë

  Organizimi i një martese është shpesh detyra më e rëndësishme në çdo jetë që do të martoheni së shpejti.Nga planifikimi deri te buxhetimi e deri te përzgjedhja e çdo detaji të vogël të dasmës, mjafton për të nxitur këdo për disa ditë (lexo muaj)!Nuk është çudi që termi 'Bridezilla'...
  Lexo më shumë
 • Shishet më të mira të qelqit të alkoolit për vitin 2022

  Shishet më të mira të qelqit të alkoolit për vitin 2022

  9 shishet më të mira të alkoolit të qelqit për markën tuaj Shishet më të mira të qelqit të alkoolit janë ato nga të cilat do të ishit krenarë t'i ekspozonit në banakun tuaj dhe të hidhni një pije.Ato kanë forma, ngjyra unike, ose janë bërë me materiale të shtrenjta që do të dëshironit t...
  Lexo më shumë
 • Historia e Uiskit

  Historia e Uiskit

  Historia e uiskit dhe shisheve për të le të njohim Uiski është një pije me famë botërore origjina kryesore e të cilit është Skocia në Mbretërinë e Bashkuar.Me popullaritetin e uiskit, filluan të shfaqen shishe të ndryshme uiski qelqi.The...
  Lexo më shumë
WhatsApp Online Chat!